Hella Gutmann

CAMERAKALIBRATIE
Veiligheid heeft hoogste prioriteit

De nieuwe dimensie in het controleren en onderhouden van rijassistentiesystemen
Steeds meer voertuigmodellen worden uitgeleverd met moderne veiligheidsrelevante systemen zoals afstandsregeling, lane assist of dodehoekassistent. Vrije werkplaatsen die deze voertuigen rendabel willen onderhouden en repareren, hebben een betrouwbaar en vooral flexibel systeem nodig dat alle relevante voertuigmerken afdekt. Zo een systeem is door Hella Gutmann gecreëerd – en is met de nieuwe CSC-Tool SE nogmaals duidelijk verbeterd.

De CSC-Tool Mobile is een transporteerbare kalibratie-oplossing – deze biedt nieuwe mogelijkheden voor mobiele pechhulpdiensten, autoglasspecialisten, servicebedrijven voor wagenparken en voor ondernemingen met meerdere, onderling samenwerkende werkplaatsen. De mobiele CSC-tool levert dezelfde nauwkeurigheid als de stationaire tool.

✓ Een goed doordacht modulair systeem voor alle belangrijke merken
✓ Ook zonder inrichting voor wieluitlijning toepasbaar
✓ Eenvoudige, snelle en in de praktijk beproefde bediening

Hella-Gutmann – 360°-kalibratie voor rijassistentiesystemen
Een goed doordacht modulair systeem voor alle belangrijke merken

Er bestaan talrijke uitbreidingen, welk aantal continu wordt vergroot, die het mogelijk maken om o.a. gebruikelijke camera- en radarsystemen in voor-, achter en omgevingsbereik te kalibreren, maar ook complexe onderdelen zoals de innovatieve laserscanner in de nieuwe Audi-modelreeksen. Voor maximale veiligheid van uw klanten tijdens iedere rit.

Uitbreidingen CSC-Tool SE & CSC-Tool Mobile
Exact en eenvoudig

De nieuwe optionele wielhouders voor de CSC-Tool beschikken over groen emitterende lijnlasers en maken een snelle en exacte positionering van de CSC-Tool SE vóór het voertuig mogelijk. De tool kan met slechts weinige handelingen worden gecentreerd en parallel ten opzichte van de achteras worden uitgericht.

Voor kalibratie van een voertuig-camerasysteem overeenkomstig de vereisten van de fabrikant, dienen de CSC-Tool SE en de CSC-Tool Mobile te beschikken over merkspecifieke kalibratiepanelen. Deze targets kunnen optioneel afzonderlijk of als individuele sets worden verkregen.

Kalibratie van rondomzicht- en achteruitrijcamera
De omgeving in zicht

Met behulp van de Rear Cam Kits I en II kan in samenwerking met de mega macs-software de exacte kalibratie van de achteruitrijcamera- en de rondomzicht-camera-systemen worden uitgevoerd. Ook deze camera’s moeten overeenkomstig de specificaties van de producent exact worden uitgericht op de geometrische voertuiglengte-as (achteras) van het voertuig. De kits kunnen uitsluitend worden toegepast als aanvulling op de basis-CSC-Tools en bevatten een meerdelig targetsysteem als frameconstructie (Rear Cam Kit I – Basic + Addition) en optische targets die moeten worden uitgerold (Rear Cam Kit II – Side).

Kalibratie van sensoren vooraan en achteraan
Maximale flexibiliteit

De afstelling van het radarsysteem is inmiddels bij veel werkzaamheden aan het voertuig – bijvoorbeeld herstel na ongeval, wijzigingen aan sporing of camber, montage van onderstelcomponenten etc. – tot een essentiële voorwaarde geworden.

Met de Radar Kit I EVO kunnen radarsensoren die zich op bijna welke hoogte dan ook bevinden, worden gekalibreerd. Deze verleent zodoende aan de CSC-Tool SE en de CSC-Tool Mobile de nodige flexibiliteit. De diverse hellingshoeken van het nieuwe hoekverstelpaneel ‘WVP EVO’, die voor de registratie van het radarmeetveld zijn vereist, kunnen door middel van draaien van een kruisgreep elegant worden ingesteld.

Een verder onderdeel is de geraffineerde systeemhouder die een traploos verticaal verschuiven mogelijk maakt, bijvoorbeeld van het hoekverstelpaneel en van de nieuwe target voor de kalibratie van de laserscanner bij recente Audi-modellen.

Terwijl de Radar Kit II bedoeld is voor de afstelling van radarsensoren van het merk Mercedes (radarsensoren zonder spiegelsysteem), zorgen de radarreflectoren van de Radar Kit III voor de afstelling van radarsensoren vooraan en achteraan van andere merken zoals Honda, Lexus, Mazda en Toyota.

De Radarreflector CSC 4-06 completeert het portfolio en maakt een merkafhankelijke afstelling van radarsensoren mogelijk die zich bevinden in het hoekgebied van voor- en achterkant. Deze sensoren vinden bijv. toepassing bij systemen als de lane change assist of de dodehoekassistent. De Radar Kit III en de Radarreflector CSC 4-06 worden uitgericht op de Rear Cam Kit I die reeds deel uitmaakt van het portfolio.