Kalibratiecentra

Vind een kalibratie specialist bij u in de buurt

Voor het laten kalibreren van uw rijhulpsystemen kunt u terecht bij een van onze aangesloten kalibratiecentra. Kies een specialist bij u in de buurt en maak een afspraak:

Hoe worden ADAS systemen gekalibreerd?

Er zijn twee methodes om ADAS systemen te kalibreren. Welke van de twee geschikt is, is afhankelijk van het merk van uw auto. De twee methodes zijn:

  • Statische kalibratie

    Deze kalibratie wordt uitgevoerd wanneer het voertuig stilstaat. Het voertuig wordt hierbij omringd door verschillende targets, die nauwkeurig gepositioneerd worden door middel van lasertechnieken. De rijhulpsystemen van uw auto herkennen deze targets en worden met computerapparatuur gekalibreerd.
  • Dynamische kalibratie

    Dit wordt ook wel mobiele kalibratie genoemd. Hierbij wordt het voertuig met de computer verbonden via de OBD-stekker. Rijdend moeten er diverse handelingen worden uitgevoerd op aanwijzing van de computer. Na het opvolgen van de aanwijzingen zijn de rijhulpsystemen van uw auto gekalibreerd.
Statische kalibratie met Hella Gutmann-apparatuur

Is de kalibratie volgens fabrieksvoorschriften?

Onze specialisten voeren de ADAS kalibratie uit volgens fabrieksvoorschriften. Wanneer dit succesvol is afgerond, ontvangt u een kalibratierapport. Dit geeft u de zekerheid dat de rijhulpsystemen van uw voertuig volgens de fabrieksvoorschriften gekalibreerd zijn.

Wat zijn de kosten van ADAS kalibratie?

De kosten van de ADAS kalibratie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Voor meer informatie over de kosten, kunt u contact opnemen met het kalibratiecentrum bij u in de buurt. Zij kunnen u meer vertellen over de prijs die wordt gehanteerd.

Hoeveel tijd neemt de kalibratie in beslag?

Het kalibreren van uw rijhulpsystemen zal ±30 minuten in beslag nemen. Onze kalibratiecentra voeren de kalibratie uit terwijl u wacht. Wij vragen u wel vooraf een afspraak te maken, onze specialisten zijn aanwezig op locatie op afspraak.

Uw rijhulpsystemen laten kalibreren?

Wilt u een afspraak maken voor het laten kalibreren van uw rijhulpsystemen of heeft u toch nog vragen? Neem hiervoor contact op met het kalibratiecentrum bij u in de buurt. Wij helpen u graag verder!